فراخوانی اطلاعات
دسته بندی

بهترین منبع در مقطع فیزیوپاتولوژی

0 دقیقه مطالعه
avatar
فرزانه فعالی
1402/08/13 08:07:32
بهترین منبع در مقطع فیزیوپاتولوژی

بهترین منبع در مقطع فیزیوپاتولوژی


بهترین منبع در مقطع فیزیوپاتولوژی

 

توی مقاله‌ی قبلی یعنی (فیزیوپاتولوژی، شروع جذاب پزشکی) با صفر تا صد فیزیوپاتولوژی آشنا شدیم. پس برو اول بخونش و زود بیا که موضوعمون خیلی مهمه.
تا اینجا درباره‌ی کلیات این مقطع، دروسی که میخونیم و اهمیتشون صحبت کردیم. اما موضوع اصل کاری که انتخاب منبع در مقطع فیزیوپاتولوژی هست، باقی موند. پس بیا به این سوال پرررتکرار جواب بدیم.

 

رفرنس بخونم؟

 

با اولین دغدغه‌ی مهم شروع کنیم. به نظرم خوبه که همین اول کار بهت بگم لطفاً سراغ رفرنس نرو. چرا؟ چون حجم بسیار زیاد و سنگینی داره که مناسب مقاطع بالاتر هست و ممکنه برای فیزیوپاتولوژی یا مقدمات بالین حجیم و سخت باشه و نتونی تو تایم کوتاهی که برای هر کورس داری، تمومش کنی؛ چه برسه به مرور! همین باعث نگرانیت میشه و روی روحیت تاثیر میزاره. چرا که با رفرنس خوندن، در درجه‌ی اول مطالب یادت نمیمونه (بدون مرور) و دوم، نتیجه‌ مطلوبت رو تو امتحان پایان کورس نمی‌گیری. پس بیخیالش شو یا نهایتاً در حد چک کردن بعضی مباحث خیلی مهم بهش رجوع کن، نه به عنوان منبع مطالعاتیت برای پایان ترم. اسمش روشه دیگه: رفرنس (Reference) یا مرجع.

 

لازم به ذکره، بعضیا واقعا علاقه و وقت کافی دارن. برای این دسته، توصیه میکنم حداقل 1 یا 2 کورس رو بگذرونن و بعدش اگه همچنان فرصت بود، از کورس سوم، در کنار جزوه (یا منبع امتحان پایان کورس) رفرنس رو در وقت های آزاد مطالعه کنن. چه بسا هستن کسانی که تکست میخونن :)

 

از چه منبعی برای مطالعه استفاده کنم؟

 

با توجه به اینکه کورس‌ها دو هفته الی یک ماه هست و مطلب تا دلت بخواد زیاده، خیلی مهمه که منبع خوبی انتخاب کنی. بهترین منبع در فیزیوپاتولوژی جزوه‌ی استاد هست. آره، درست خوندی! جزوه‌ی استادت میتونه بهترین باشه اما به شرط‌ها و شروط‌ها.

 

  1. حتما جزوه‌ی استاد خودت باشه. اگه جزوات قدیمی باشه، زحماتت به باد میره و معدل هم میره رو هوا.
  2. حجم معقول داشته باشه. گاهی وقتا جزوه‌ی یک استاد بسیار کامل و خوبه، در حدی که تا رزیدنتی هم به کارت میاد. اما یهو حجمش از رفرنس هم بیشتر میشه. این دیگه فایده نداره.
  3. زبان جزوه قابل فهم باشه. بعضی جزوات از رفرنس هم سنگین‌تر هستن یا انقدر بدون نظم نوشته شدن که بدتر همه چی رو قاطی میکنی.
  4. ویراست علمی شده باشه. حالا یا توسط استاد، یا اینکه خودت همراه با تدریس و سر کلاس‌ها ویرایشش کنی. بعضیا تو گروه جزوه‌نویسی‌شون ویراستار علمی دارن و همونجا با رفرنس مطابقت میدن (چه باکلاس!). گاهی پیش میاد که یه مطلب رو از جزوه میخونی، بعداً متوجه میشی که اشتباه بوده و متاسفانه دیگه تو ذهنت تثبیت شده.

 

اگر جزوه‌ تو، این شرایط رو داشت انتخابش کن و خوب بخونش. راستی برای امتحان پایان ترمت از نمونه سوال غافل نشو که خیلی به کارت میاد. در نهایت اگر وقت داشتی، برو سراغ نمونه سوال‌های آزمون پره انترنی، به خصوص مباحث داخلی رو نگاهی بنداز. دیگه بیشتر از این تو فیزیوپات لازمت نمیشه. تا همینجا هم پیش بری عالیه، خداقوت.

 

 

خلاصه نویسی هم انجام بدم؟

 

از کارهای خوبی که در پزشکی و در هر مقطعی میتونی انجام بدی، خلاصه نویسی هست. فقط حواست باشه که نکات اولیه خلاصه نویسی رو رعایت کنی تا نوشته‌هات در آینده هم به کارت بیاد و با کامل کردنش، یک مجموعه عالی برای خودت درست کنی. اگر با نحوه‌ی خلاصه نویسی در پزشکی آشنا نیستی، این مقاله رو بخون. اونجا کامل برات توضیح دادم.

 

اگر جزوه نداشته باشم چیکار کنم؟

 

حالا اگر به هر دلیلی نمیتونی از جزوه استفاده کنی، مثلاً با زبانش ارتباط برقرار نمیکنی یا اصلاً جزوه مناسبی نداری که شرایط گفته شده رو داشته باشه، میریم سراغ راه دوم: انتخاب کتاب از منابع موجود در بازار.
برای این مرحله هم باید به یک سری نکات توجه کنی تا بتونی منبع مناسب خودت رو پیدا کنی.
در اولین قدم میتونی بری کتابخونه یا کتاب فروشی و منابع موجود رو از نظر روان بودن، قابل فهم بودن و حجم مناسب بررسی کنی. حواست باشه کتاب انتخابیت حجمش از رفرنس هم بیشتر نباشه. البته قبل از خرید یه تحقیق بکن ببین کسی ازش نتیجه گرفته یا نه و نظر ترم‌بالایی‌ها رو بپرس.

 

حالا میون این همه کتاب، کدوم رو انتخاب کنم؟

 

ببین بطور کلی، دانشجوها یکی از این دو اپروچ رو پیش میگیرن: 1- هدف اصلی‌شون میشه بالا بردن سطح دانش عمومی و موفقیت در آزمون‌های جامع یا 2- به دلایل و انگیزه های شخصی، نمره‌ی پایان کورس و معدل براشون اهمیت بیشتری پیدا میکنه. (اگه هم خدا رو بخوام هم خرما چی؟! تا آخر مقاله باهام بمون)

 

و اما برای دسته اول: همونطور که گفتم، بهترین کار اینه که خودت کتاب ها رو بررسی کنی. من هم اینجا یکی از کتابای جذاب موجود رو بهت معرفی میکنم. پیشنهاد من برای تو در مقطع فیزیوپاتولوژی کتاب ژلوفن هست. چرا که این کتاب تمام ویژگی‌های مورد نیاز رو داره، مثل:

 

  1. حجم مناسبی داره چون برگردان تکست نیست و در واقع تست بیس هست. مثلاً کورس سنگین و سختی مثل خون رو میتونی توی تنها ۶۰ صفحه جمع کنی. در حالیکه بعضی اساتید جزوه ۳۰۰ صفحه‌ای دارن و نه تنها توی فرجه تموم نمیشه، بلکه در طول ترم هم به سختی میشه این حجم رو خوند.
  2. طبق آخرین رفرنس‌های اعلامی آزمون پره انترنیه. میدونی که در پایان استاجری باید از آزمون پره انترنی یا پیش کارورزی عبور کنی، با توجه به اینکه سرفصل‌ها و مطالب یکیه، پس میتونی از فیزیوپات با نحوه طرح سوالات پره انترنی آشنا بشی و برای امتحانات پایان کورس فیزیوپاتولوژی هم ازش استفاده کنی.
  3. تست بیس هست. یعنی همزمان با آموزش و درسنامه، تست‌های آزمون پیش کارورزی رو کار میکنی.
  4. سناریو و کیس محور هست. پر از اپروچ‌های بالینیه، یعنی از همین الآن میتونی با اپروچ‌ها و درمان‌ها آشنا بشی. اینطوری تا اینترنی هم کتاب به کارت میاد.
  5. مباحث مهم و خیلی مهم رو برات مشخص کرده. پس برای تویی که اول راهی و شاید یه وقتا سردرگم بشی، میتونه بسیار کمک‌کننده باشه. مخصوصاً وقتی شب امتحانه و هنوز هیچی نخوندی!
  6. مهم تر از همه اینه که سال‌هاست در بازار هست و خودشو اثبات کرده. دیگه نباید نگران باشی که مطالبش خوب و کاربردیه، یا اصلا تا بحال کسی خوندتش و نتیجه گرفته یا نه.
  7. اگر میخوای بیشتر با کتاب‌های ژلوفن آشنا بشی، این جا کلیک کن.

 

 

مباحث مهم چه مواردی هستن؟

 

وقتی وارد دوره فیزیوپاتولوژی میشی، خیلی موارد برات جدیده و نیاز به راهنمایی داری. اینجاست که یا از ترم بالایی‌ها کمک می‌گیری یا میری سراغ استاد. حواست باشه اساتید یا ترم بالایی‌ها ممکنه بر اساس تجربه و نظر شخصیشون تو رو راهنمایی کنن. با توجه به اینکه تو در آینده با غولی به اسم آزمون پره انترنی مواجه میشی، چه بهتر که از الآن با اهمیت مباحث آشنا بشی. با کتاب ژلوفن میتونی روی مباحث مهم و خیلی مهم که بر اساس سوالات آزمون‌های پره‌انترنی اخیر تعیین شده، بیشتر وقت بزاری و خوب بهشون مسلط بشی. حتی شب امتحان اگر وقت کم داشتی، میتونی اول بری سراغ مهم و خیلی مهم ها، بعداً بقیه مباحث رو بخونی. اینطوری احتمال پاس شدنت بالاتر میره.

 

بیس علمی و دانشم با ژلوفن قوی میشه؟

 

اگر بیس علمی و داشتن دانش کافی برات مهمه، بله،ژلوفن مناسبه. همونطور که گفتم ژلوفن تست بیس و بر اساس آخرین رفرنس ها نوشته شده که با سناریو‌های متنوع و اپروچ به بیماری‌ها، خوب مطالب مهم رو برات توضیح میده و با تست‌های آزمون پره انترنی، تیر آخر رو میزنی و کاملاً مسلط میشی.

 

 

هدف من معدل و نمره خوب هست، چیکار کنم؟

 

رسیدیم به دسته دوم: اگر هدفت نمره‌ی 17 و 18 به بالاست و معدل خوب برات ارجحیت داره، بهتره برگردی سراغ جزوه و اسلایدها و سر کلاس خوب گوش کنی. باید همزمان با استادت نکات مهم رو بنویسی؛ در کنارش هم نمونه سوالات رو خوب کار کنی. راستی، مرور هرگز نشه فراموش که اصل یادگیری همینه و هرچی بخونی و مرور نکنی، ذره‌ای فایده نداره.
خیلی خوبه که معدلت بالا باشه، اما بدون که توی این مقطع، دیگه مثل علوم پایه و دبیرستان نیست و معدل چندان اهمیت نداره. در یه حد متوسط نگهش دار و هدفت رو بزار روی درک مطلب و دانشت. چطوری؟ با انتخاب منبع خوب و مطمئن و مطالعه‌ی با برنامه و هدفمند.

 

با ژلوفن امتحان پایان کورس رو پاس میشم؟

 

ببین مباحث مهم و نمره بیار، همه جا یکسانه و تو با ژلوفن اونا رو کار میکنی. یعنی مثلاً دیابت و درمانش، هم برای اساتید مهمه، هم تو آزمون پره انترنی ازش سوال میاد و نهایتاً تو بالین هم زیاااد بهش بر میخوری. پس با خوندن این اصل کاریا، به طور میانگین نمره‌ی 12 تا ۱۵ رو حداقل میتونی بگیری. اگه نمونه سوال هم در کنارش بخونی، خیلی کمک میکنه. دو نکته اینجا داریم:

 

  1. ژلوفن ترجمه و برگردان رفرنس نیست که همه‌ی جزئیات رو داشه باشه. این کتاب مباحث مهم و پایه‌ای رو در حجم خوب برات جمع آوری کرده. پس طبیعیه که تمام مطالب رفرنس عیناً داخلش نباشه و صد در صد نمره رو بهت نمیده.
  2. اساتید هر دانشگاه متفاوت هستن. به طبع نظرات و سلیقه هاشون در طرح سوال هم متفاوته. اینجاست که ما بهت توصیه میکنیم حتما در کنار کتاب ژلوفن، از نمونه سوال ترم‌های پیش استفاده کنی تا با سبک و سیاق سوالات آشنا بشی و نمره‌ت رو بالا ببری.

 

حالا که قشنگ با ویژگی‌های ژلوفن آشنا شدی، بزار یه خبر خوب بهت بدم. مقاله‌ی معرفی تمام ژلوفن‌ها، دونه به دونه روی سایت ایران مد کلاب در بخش محصولات موجود هست و میتونی با خوندنشون کامل با هر جلد آشنا بشی.

 

بیا برای جمع‌بندی، یه راهکار واسه دسته سوم بدم که هم خدا رو میخوان، هم خرما. تو فیزیوپات مهم ترین چیزی که باید یاد بگیری، 7 درس داخلیه. پس با کورس اول شروع کن. منبع انتخابیت، مثلاً ژلوفن ریه رو بگیر. همزمان با کلاس‌ها بخونش و نکات مهم مدنظرت از اسلاید و جزوه و حرفای استاد رو بهش اضافه کن. اینطوری چه اتفاقی میفته؟ یه منبع کامل و همه‌چیز تموم برای مطالعه و مرور داری که تاااا اینترنی کارت رو راه میندازه. دیگه حجت رو بر تو تمام کردم، برو ببینم چیکار میکنی.

 

راستی ژلوفن‌ها هم به صورت چاپی اینجا و هم به صورت فایل پی دی اف (PDF) اینجا موجود هست. فقط یادت نره قبل از استفاده حتما راهنمای مصرف ژلوفن رو بخونی.

 

این بود صفر تا صد داستان فیزیوپاتولوژی. اگر بازم سوال داشتی میتونی توی کامنت بپرسی تا سریع بهت جواب بدم.



آخرین اخبار

مقالات مرتبط
پلن مطالعاتی لانگ آزمون پره انترنی اسفند 1403
برنامه‌ی مطالعاتی GOLD پره‌انترنی – شهریور 1403
دیدگاه